Selecteer een pagina

INNOVATION

BY TRADITION

Binnen JEA InnovationLab wordt geheel onafhankelijk gewerkt aan ideeën en/of producten voor klanten en toekomstige klanten. Zijn we continu op zoek naar verbetering van onze producten en materialen.

In het InnovationLab komen disciplines als paper-engineering, product ontwikkeling (o.a. eco-vriendelijk paper-embedded electronics), ICT, schei- en natuurkunde, werktuigbouw, creatie en marketing samen. Per project komen de benodigde disciplines bijeen. Hierbij wordt geput uit eigen specialisten en -indien nodig- wordt van buitenaf expertise ingehuurd.

Van gestempeld actepapier tot paper-embedded electronics
JEA is specialist in waardepapier en beveiligde documenten. En zoals we twee eeuwen geleden al aktes, oorkondes en schuldbrieven drukten, zo voegen we tegenwoordig nog steeds de beste echtheidskenmerken toe. Niet te vervalsen toevoegingen, zoals watermerken, bijzondere inkten, hologrammen en reliëf, maar ook elektronische! Zo bedenken we anno 2020 nog steeds de beste bescherming voor alles wat van waarde is.

Document als gegevensdrager
Onze wereld wordt digitaler, slimmer! Daarvoor ontwikkelde JEA documenten voorzien van unieke, niet te vervalsen chips. Dat biedt ongekende mogelijkheden in gegevensverwerking en echtheidsregistratie. De techniek stelt ons in staat om wat gedrukt is te verifiëren met het digitale evenbeeld. En slaat daarmee de brug tussen de wereld van papier en die van data.

Ontwikkelingen tot heden

  • Biocoat drukwerk, spatwaterdicht (o.a. t.b.v. bloemen en planten)
  • Sigill Veritatis®, paper embed NFC-security tag (voor echtheid en/of track & trace)
  • Acta Nubis®, fysieke en optisch identificeerbare koppeling tussen digitale- en analoge akte
  • Easytag, Wheaterproof identity-tag voor fietsen, (toegang tot beveiligde en geautomatiseerde beveiligde fietsenstallingen OV/Scholen
  • Grensvignet (voor vitale sector)
  • Cleansheet®, bureauleggers en ander drukwerk voorzien antibacteriële- en antivirale coating
  • Stemboxen, complete kit gebruiksartikelen samengesteld voor het stemlokaal
  • Nieuwe generatie stemsystemen, volledig autonoom en meervoudig controleerbaar